Monday, May 7, 2007

Çok şükür evdeyiz artık

Herşey düzeldi derken, geçtiğimiz perşembe akşamı ikisi de ateşlendi. Cuma sabahı hemen doktora gittik. İkisinin de kulakları ve boğazları kızarmıştı. Antibiyotiğe başladık.

Cumartesi günü minik tuhaflaştı. Büyük çekirdek düzelmiş, iyidi. Fakat ufaklık durup durup ağlıyor ve bağırıyordu. Sonra ateşi bir türlü düşmedi. Soyduk, kompresler yaptık, düzenli bir şekilde ağırı kesici ve ateş düşürücü verdik, fakat yine de hep yüksekti.

Başında nöbet tutmama rağmen, cumartesi gecesi saat 2 ile 5 arası (pazar sabahı mı demeliyim artık), sızmışım. Sonra birden fırladım ve ateşini ölçtüm. 40,5 çıkmıştı. Çocuk zaten baygın bir şekilde yatıyor, yüzü gözü şişmişti.

Hemen eşimle ateşini düşürmeye çalıştık yine. Bir taraftan da kendi kendime kızıyorum, nasıl sızmışım diye. Ya çocuk havale geçirdiyse.

Sonra zaten sabaha kadar susmadı, 3 saat ağladı, bağırdı, bütün apartmanı ayağa kaldırdı.

Sabah abiyi (abi kulağının dibinde top atılsa uyanmaz, kardeşi ise en ufak bir nefes sesinde gözünü açıp bakar kim geldi diye), zar zor uyandırıp giyindik ve hemen hastaneye gittik.

Ateşi düşürüldü, kan alındı, boğaz kültürü ve gaita tahlili yapıldı.
Bu arada serum da takıldı. Fakat hiç hoşuna gitmedi bu olay. O baygın haliyle çıkartmaya çalıştı sürekli. O yüzden eli alçıya alınmış gibi sarıldı.

Kanında yüksek derecede enfeksiyon çıktı. Antibiyotiği değişti, iğne olmaya başladı.
Bir de burnu o kadar dolu ki, koca bir adam gibi horluyor şimdi. Ve zor nefes aldığı için, zaten zayıf olan ve iyice çelimsezleşen vücudu, göğüsü, uyurken garip garip inip çıkıyordu.

Dün onu bu şekilde gören dedeleri, anneannesi ve babaannesi ağlamaya başladılar. Babaanne doktor olduğu için, daha kötü görüntülere şahit oluyor ve normalde soğukkanlıdır. Fakat o bile bitti, miniğin o halini görünce. Kendi çocuğun böyle yatsa, bu kadar etkilemezsin, ama torun olunca başka oluyor dedi.

Abi ve baba akşam eve döndüler. Babaanne, ben ve minik hastanede kaldık. Ancak bu sabah taburcu ettiler bizi. Şimdi kendisi uyuyor ve daha iyi. En azından ateşi çımadı geceden beri.

Evde olmak çok güzel. Sağlıklı olmak herşeyden daha güzel. Var üzerimizde bir uğursuzluk. Peş peşe geliyor hastalıklar. Bir türlü düzelemedik :(
Bu son olur inşallah.

Büyük çekirdeğin durumu iyi. Pedagogla da görüştük. Büyütülecek bir şey yok. Onun bu halde olmasının sebebi de çok basitmiş. Onu da artık sonra anlatırım.


Bu arada evi karıncalar basmış. Etrafımdakilerden de duyuyorum, çoğu kişinin evinde varmış. Geçen sene mutfağa dadanmışlardı, şimdi ise banyolarda geziniyorlar.

Şimdi biraz ortalığı toparlayıp, dinleneceğim. Göz kapaklarım kapanıyor resmen. Benden bir iki gün ses çıkmazsa anlayın ki çoluk çocukla uğraşıyorumdur. Kısa sürede iyi olsunlar da, başka birşey dilemiyorum.

Hepinizi öptüm ve iyi haftalar dilerim..

12 comments:

Gamzeli said...

Ayy kıyamam yaaa, olsun herşeyde bir hayır vardır derler...Kötü düşünme karıncalarda berekettir..İyi olcağınıza işarettir...Allah bundan sonra kötü bişry göstermesin...tekrardan geçmiş olsun..

Bence sende dinlen, sonra sende hasta olursun evini sonra temizlersin canım..iyi bak kendine...

Yaz said...

Canım çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın böyle şeyler.

PERİLİ KÖŞK said...

çok büyük geçmişler olsun,mevsim geçişleri böyle zorlu oluyor çocuk syısıda iki olunca o ona , o ona derken hastalık hep dolaşır,miniğin çok miniş olduğu için çok sarsılmış fıstığım kıyamam ben ona ,
iyi şeyler düşün ,emin ol en yakın zamanda herşey düzelir...

kurunane said...

canım valla nedir bu böyle yaa? gerçekten son zamanlarda sizde bişeler var. ama gördüğünüz göreceğiniz en büyük sıkıntılar bunlar olsun, allah beterlerinden saklasın.
inşallah bir an önce bütün dertleriniz biter.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

canım çok çok geçmişler olsun.. Allah bir daha yaşatmasın inşallah.:) zor günler geçirdin.. sen de dinlen, toparla kendini.. öperim çok çekirdekleri.. Allah bir daha hastalık göstermesin yavrulara ve size tabii..

Annelog Atölye said...

Geçmişler olsun!! O 40 derece (hatta buçuğu da var sizde) ne kötüdür. Küçükler daha kuvvetliler ve daha çabuk toparlıyorlar, eminim biraz dinlenmeyle minik de kısa sürede kendine gelecek.

Ayçiçeği said...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Cumaya kadar iğnelere devam edeceğiz. Fakat bugün ateşinin çıkmasının 6. günü. Bir de titremeler var. Neyse ki saat 11'de doktoruna görüneceğiz. Bakalım ne diyecek.

Ben bu arada iki kilo vermişim. Şu birkaç günde nasıl oldu anlayamadım.

Allahtan annem bizde kaldı da, bir iki gün dinlenebildim.

renkler said...

Canım, çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Biz de oğluş nedeni ile bir iki kez hastanelerde serumla sabahladık. Yavrularımıza birşey olmasın. Allah hepsini korusun.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

canım, doktor ne dedi.. inşallah çok daha iyidir minik çekirdek.. öpüyorum onu kocaman..:)

Ayçiçeği said...

RENKLER'cğm sağol canım. Çok şükür ki çaresi olan hastalıklar bunlar.

Ayçiçeği said...

FİRİMİNCEM, bu gece ilk defa ateşi yükselmedi :) Daha iyi. Gözündeki enfeksiyon devam ediyor. Ama o da yakında geçer. Yarın son iğnesini olacak, ondan sonra bitiyor ilaçlar. Rahatladık çok şükür :)

kurunane said...

çok şükür.